21 Ekim 2012 Pazar

Blogunuz için AdSense Hakkında


Blogunuz için AdSense Hakkında

Blogger, blogunuz aracılığıyla kazanç sağlamanız için kolay bir yol sunar. AdSense, Google'ın içerik hedefli reklamcılık programıdır. AdSense kullanıyorsanız reklamlarınız için anahtar kelimeler ya da kategoriler seçmeniz gerekmez. Bunun yerine Google'ın sunucuları kayıtlarınızın konusunu belirler ve okuyucularınızın en alakalı reklamları görmesini sağlar. Mesela futbol hakkında bir blogunuz varsa, yayınınızın yanında "Süper Lig" ile ilgili reklamlar görüntülenebilir. Resim hakkında bir blogunuz varsa, "Resim Malzemeleri" ile ilgili reklamlar görebilirsiniz.
Blogger, bir reklam kodu oluşturmamızı ve bu kodu yerleşim ve şablon araçlarıyla sayfanıza yerleştirmemizi sağlamamız için AdSense hesabınıza erişim isteğinde bulunur. Bunun bir sonucu olarak, Blogger'ın AdSense kazancınızdan "%0" kâr elde ettiğini görebilirsiniz ve bu durum, AdSense hesabınızdan reklam kodu oluşturduğunuzda tıklamalar veya gösterimlerle elde edeceğiniz kazançla aynı miktarı alacağınız anlamına gelir.
AdSense hesabınıza erişim isteğinde bulunan iş ortaklarını ve ilişkili gelir paylarını görüntülemek için lütfen AdSense hesabınıza giriş yapıp önce "Ana Sayfa" sekmesini, ardından "Hesap Ayarları" alt sekmesini tıklayın ve "3. taraf erişimi"'ne gidin. Blogger.com'un yanında "erişimi etkinleştir" bağlantısını görürseniz Blogger araçlarıyla reklam oluşturmak için bu bağlantıyı tıklamanız gerekir.
Blogunuzda görünen reklam türlerini yönetmek gibi diğer AdSense seçenek ve ayarlarından tam anlamıyla yararlanmak için AdSense sitesinde oturum açabilir ve özelliklere göz atabilirsiniz. Buradan reklamlarınızın ne kadar kazandığını görebilir ve hesabınızı yönetebilirsiniz.

Sorun Giderme

Kazançların istatistikleri alınamadı
Blogger'da hata iletisiAdSense hesabınızda 3. taraf Erişimi devre dışı bırakıldığında yukarıdaki hata iletisi meydana gelebilir. Blogger'ın AdSense hesabınıza erişimini yeniden etkinleştirmek için lütfen AdSense hesabınıza giriş yapın ve Hesap Ayarları bağlantısını tıklayın. Blogger.com'un yanında erişimi etkinleştir bağlantısı yer alır, Blogger araçlarıyla reklam oluşturmak için bu bağlantıyı tıklamanız gerekir Bu işlemin ardından tekrar blogger.com'a giriş yapabilir ve Kazançlar sekmesinden AdSense'i ayarlamaya devam edebilirsiniz.
AdSense ayarlarıAyrıca bkz.: AdSense Nedir?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder