21 Ekim 2012 Pazar

OTOBÜS BİLET KALMADI ÇABUK!


Bilet almak için acele edin

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi memleketlerine gitmek isteyen vatandaşlar, terminallere akın etmiş durumda. Seyahat acenteleri de işlerinin yoğunlaştığını belirterek biletlerin tükenmek üzere olduğunu söylediler.

Kurban bayramına sayılı günler kala terminallerde hareketlilik göze çarpıyor. Sıla hasreti çeken binlerce kişi, memleket özlemlerini gidermek için 6 günlük bayram tatilini fırsata çevirmek istiyor. Bayramı, anne- babaları ya da ailelerinin yanında geçirmek isteyen vatandaşlar, otobüs, uçak ve hızlı teren biletlerini önceden alarak yer bulmada sıkıntı yaşamadılar. Fakat biletlerini son haftaya bırakan vatandaşlarımızın için ise maalesef üzücü bir haberimiz var; biletler bitmek üzere, son koltuklar satılıyor.

Gazetemize açıklamalarda bulunan seyahat acentelerinin temsilcileri biletlerin tükenmek üzere olduğunu, vatandaşların erken rezervasyon yaparak bilet bulmada sıkıntı yaşamadıklarını belirttiler.

Biletler bitmek üzere
Kontur İşletme Müdürü Süleyman Çiçek,“21 Ekim pazar gününe kadar otobüslerimiz tam dolu vaziyette. Bu tarihten sonraki seferlerimizin de koltukları dolmak üzere... Bu bayram, geçtiğimiz Ramazan Bayramı’na göre daha hareketli. Özellikle okulların açık olması bizim işlerimizi önemli ölçüde etkiledi. Geçen Ramazan Bayramı’nda okullar açık olmadığı için bilet satışlarımızda sıkıntı vardı. Bu bayram, okulların açık olması ve otobüsleri daha çok öğrencilerin kullanması işlerimizde artışın sebep olmasına neden oldu. Bayram öncesi yoğunluk yaşanacağını düşünen bazı müşterilerimiz, önceden rezervasyonlarını yaptırarak, bilet bulma sıkıntısı yaşamadılar. Biletlerini son haftaya bırakan vatandaşlarımızın bilet bulamadığını görüyoruz. Şuan listemize bakacak olursak arefe günü ve bayramın 1. günkü seferlerimizdeki koltukların bitmeye yakın olduğunu görüyoruz. Bayram sonrası Konya’ya geri dönecek olan vatandaşlarımız biletlerini gidiş-dönüş şeklinde alıyorlar, dönüşlerimizdeki yoğunluk oranı ise yüzde 90 seviyesinde” dedi.

Otobüsünü kaçıran yanar!
Vatandaşların otobüslerini kesinlikle kaçırmamaları gerektiğini belirten Çiçek,“Otobüslerini kaçıran vatandaşlarımız için bayram yoğunluğundan dolayı kolaylık sağlayamıyoruz. Bayram öncesi otobüslerine yetişemeyen vatandaşlarımızı bir sonraki seferimize veya bir başka seferimize dahil ediyorduk. Fakat bu sefer durum çok farklı vatandaşın bilet bulamadığı bir zamanda otobüslerini kaçıran vatandaşlarımıza yapacak hiçbir şeyimiz yok. Bu durumla karşılaşmamak için vatandaşlarımızın, binecekleri otobüslerinin hareket saatinden yarım saat öncesinde otogarda bulunmalarında fayda var” diye konuştu.

Uçak ile hızlı tren de dolu
Firuzen Tur Genel Müdürü Mete Özdemir ise “Uçak ve hızlı tren’de doluluk oranı hemen hemen tam kapasiteye yaklaşmış durumda. Son koltukların bilet satışları devam ediyor. Arefe Günü öğleden - akşama kadar ki seferlerin tam dolu olduğunu görüyoruz. Arefe gecesi olan biletlerin de son satışları yapılıyor. Bu noktada vatandaşların bilinçlendiğini de görüyoruz. Sıkıntı yaşamak istemeyen vatandaşlarımız, biletlerini son güne bırakmak istemediler. Bazı müşterilerimizin 2 ay öncesinden rezervasyon yaptırdığını hatırlıyorum. Hızlı Tren’in daha güvenli, daha ekonomik ve daha hızlı olmasından dolayı vatandaşlarımızın Ankara seferlerinde daha çok hızlı tren’i tercih ettiğini görüyoruz. Bilet almak isteyen vatandaşlarımızın şuan itibariyle işlerinin çok zor olacağını düşünüyorum” açıklamasında bulundu.

Veli ÖZKAN/Hakimiyet.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder