18 Ekim 2012 Perşembe

THY uçak bileti al

THY

Türkiye'deki tüm havayollarının web sitesinden ayrı ayrı uçak biletleri ararken kaybedeceğiniz zamanınızı size geri kazandırıyoruz. Türkiye'deki tüm havayollarına ait online olarak hem yurtiçi ucuz uçak bilet fiyatları hem de yurtdışı ucuz uçak bilet fiyatları arayabilirsiniz.
Türk Hava Yolları Uçak biletiniz ile ilgili olarak iade, iptal yada değişiklik işlemleriniz için Çağrı Merkezimizi arayarak bilgi alabilirsiniz. Online uçak bileti arama moturu satış ekranına açık olup değişiklik ve iptal işlemleriniz Çağrı Merkezimiz personeli tarafından en uygun şekilde yapılacaktır.
Uçuşlarla ilgili, THY Bilet Fiyatları, Satış Rezervasyon ve Checkin işlemleri, Promosyonlu ücretler, Bagaj bilgisi, İkramlar, Evcil hayvan taşınması, Hamile, Hasta, Engelli ve çocuk yolcularla ilgili daha detaylı bilgi için Çağrı Merkezimizi arayarak bilgi alabilirsiniz.

Self Checkin

  • Havalimanına ulaştığınızda Self Check-in cihazlarının ekranına dokunarak uygulamayı başlatabilirsiniz.thy online bilet
  • Tercihinize göre Miles&Smiles veya herhangi bir banka kartınızı kullanarak ya da ad, soyad yanı sıra Rezervasyon Kodu (PNR) veya Elektronik Bilet numaranızı girerek bir sonraki adıma ilerleyebilirsiniz. (Biletini internet üzerinden kredi kartı ile alan yolcularımızın check-in yapabilmeleri için ödemeyi yaptıkları kredi kartını kullanmaları gerekmektedir.)
  • Uçuş bilgilerinize ulaştıktan sonra listeden kendinizi ve/veya beraberinizde check-in yapmak istediğiniz yolcuları seçerek oturmak istediğiniz koltukları belirleyebilirsiniz.
  • 4) Biniş kartınızı bastırabilir ve doğrudan uçuş kapısına gidebilirsiniz. Yolcularımızın uçuş check-in’e kapanmadan evvel biniş kartlarını almış ve bagajlarını teslim etmiş olarak, kalkış saatinden en az 15 dakika önce uçuş kapısında bulunmaları gerekmektedir. Yolcularımız planlamalarını yaparken, bazı terminallerde kapıya ulaşma süresinin en az 25 dakika alabileceğini göz önünde bulundurmalıdırlar.

Bebek Yolcular

Bebek maması, uçuşlarımızda ‘’özel yemek’’ kapsamındadır. Rezervasyon sırasında ve tarifeli kalkış saatinden en az 24 saat önce; özel yemek (BBML-Bebek Maması) talebi yapmalısınız.Cam kavanozda verilen mamalarda meyveli ve sebzeli iki seçenek bulunmaktadır.Özel yemek talebinde bulunamayan yolcularımız için İstanbul ve Ankara çıkışlı iç hat ve dış hat uçuşlarımızda, uçaklarımızda kısıtlı miktarda ekstra bebek maması bulundurulmaktadır. Talep etmek için lütfen kabin ekibimize bildiriniz.
Yoğun talepten dolayı tükenmiş ise özür dileriz.Yer numaranızı alırken, bebeğinizin olduğunu ve önde oturmanız gerektiğini hatırlatmalısınız. Kabin girişinde, sağ, sol veya orta sıra koltukların önündeki pusetleri kullanabilirsiniz. (Her uçağımızda bebek puseti mevcut değildir.)Bebeğinizin bakımı için, özel modifikasyonlu tuvaletleri kullanabilirsiniz.

Hasta ve Hamile Yolcular İçin

Türk Hava Yolları Biletlerinde, Hasta yolcu için bilet alınırken ‘Hasta Yolcu Formu’ düzenlenerek bilete iliştirilmelidir. Hasta yolcunun seyahat edebilmesi için hastalık türünü belirten ve hastalığın yolculuğa engel olamayacağına dair son 10 gün içinde alınmış doktor raporu gereklidir. Bakıma muhtaç olan yolcu, refakatçi ile kabul edilir.
Tek bebek bekleyen yolcular, 28.haftadan-36. Haftaya kadar doktorundan alınmış (son 7 gün içinde) ‘’Uçakla Seyahatinde Herhangi Bir Sakınca Yoktur’’ rapor ile uçuşa kabul edilebilir. 36 haftadan sonra ise doktor raporu olsa dahi kabul edilmez
İki veya daha fazla bebek bekleyen yolcular, 28.haftadan-32.haftaya kadar doktorundan son 7 gün içinde alınmış ‘’Uçakla Seyahatinde Herhangi Bir Sakınca Yoktur’’ raporu ile uçuşa kabul edilebilir. 32 haftadan sonra ise doktor raporu olsa dahi kabul edilemez.Tüm doktor raporları üzerinde raporu düzenleyen doktorun adı, soyadı, diploma numarası ve imzası bulunması zorunludur.

Evcil Hayvanlar İçin

Evcil hayvanların uçak kabininde ya da kargo bölümünde taşınabilmesi için mutlaka THY Rezervasyon yaptırılması gerekmektedir.Evcil hayvanların uçuşlarımıza kabul edilebilmesi için mutlaka veteriner onaylı sağlık ve aşı belgelerinin olması gerekmektedir. Evcil hayvanlar uygun kafes ve çanta içerisinde (kafesi ile birlikte max. 6 kg) uçak kabinine kabul edilmektedir.en ucuz thy bilet
Evcil hayvanlar kabin içinde mutlaka kafes ve çantaların içinde beraberindeki yolcunun koltuğunun ön tarafında taşınabilmektedir. Yolcu beraberinde (uçak kabininde ve kargoda) evcil hayvan olarak sadece kedi ve köpekler kabul edilmektedir. (Amerikan pitbull terrier, amerikan staffordshire terrier, bull terrier, staffordshire bull terrier, japanese tosa, dogo argentino ,doberman, rottweiller cinsi köpekler taşınmamaktadır).

Bagaj

Seyahat ettiğiniz havayolu şirketinden bagajınızı nereye kadar etiketleyeceğini ve kaç kiloya kadar taşıma hakkınız olduğunu öğrenip Türk Hava Yolları Bilet Satış esnasında biletinizden kontrol ediniz. Türk Hava Yolları’nda kabine alabileceğiniz el bagajları standart boyut ve ağırlığı 23x40x55 cm ve 8 kg’dır. Bagajınıza kişisel bilgilerinizi içeren isim adres etiketini mutlaka takınız.
Etiketleri bankolarımızdan temin edebilirsiniz. Bagajlarınızın teslim işlemini adınıza yaptırınız ve etiketlerinizi kontrol ediniz. Bagajınızı başka yolcu adına kaydettirirseniz, kayıp veya hasarda tarafınıza tazminat ödenmesi mümkün olmaz. Uçağa binmeden bagaj gösterme uygulaması varsa bagajınızı görevlilere gösteriniz. Serbest bagaj taşıma hakkı uçuş ve bilete göre değişmekte olup taşıma hakkınızı aştığınız takdirde fazla bagaj ücreti ödemeniz gerektiğini unutmayınız.
First Class 60 kg Business Class 30 kg Economy Class 20 kg Business Class (Amerika ve Kanada uçuşlarında): Maksimum iki adet (bir adet 32 kg.)/ Economy Class (Amerika ve Kanada uçuşlarında): Maksimum iki adet (bir adet 23 kg). Business Class için her bir parçanın üç boyutu toplamının maksimum 158 cm, Economy Class için iki parçanın üç boyutu toplamının maksimum 273 cm yi geçmemesi gerekmektedir.
32 kg’ı aşan bagajlar hiçbir şekilde check-in işlemi esnasında kabul edilmemektedir. Bagaj/bagajlarınızın taşıma esnasında fazla doluluktan dolayı zarar görmemesi için genişlik sınırlarını ve ağırlık taşıma kapasitesini zorlamayınız. Kesici, delici ve patlayıcı eşyaların kabinde bulunması güvenlik açısından sakıncalıdır,lütfen yanınızda bulundurmayınız.

1 yorum: